Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση εργασίας στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας


Υποχρεωτικές πέντε κλαδικές συμβάσεις
Οι συμβάσεις επεκτείνονται και στα μη μέλη των οργανώσεων
Με υπουργικές αποφάσεις επεκτείνει η υπουργός Λ. Κατσέλη -ως γενικά υποχρεωτικές και στα μη μέλη των οργανώσεων- τις πρώτες πέντε κλαδικές συμβάσεις εργασίας που είχαν συμφωνηθεί το 2010. Ύστερα από τη θετική γνωμοδότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, η υπουργός Εργασίας επεκτείνει στους εργοδότες και τους εργαζομένους που δεν είναι μέλη των οργανώσεων τις εξής συμβάσεις:
Την κλαδική σύμβαση εργασίας στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (secutiry).Αρνητικά γνωμοδότησε για την προβλεπόμενη αύξηση κατά 5% του μισθού του προσωπικού των χρηματαποστολών, μόνο ο πρόεδρος του ΑΣΕ και γ.γ. Δ. Δασκαλάκης.
Τη συλλογική σύμβαση εργασίας των
καθηγητών που εργάζονται στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης του νομού Αττικής.
Την απόφαση διαιτησίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα ιδιωτικά φροντιστήρια όλης της χώρας.
Τη συλλογική σύμβαση εργασίας των αδειούχων πρακτικών μηχανικών, μηχανοδηγών κ.ά. τεχνικών σχολών που απασχολούνται σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.
Τη συλλογική σύμβαση εργασίας των οδηγών αυτοκινήτων οι οποίοι απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.
Η υπουργός δεν θα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τις κλαδικές και τις ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις σε όσες επιχειρήσεις εφαρμόζονται ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.

Συμβάσεις που επεκτείνονται

* Υπηρεσίες ασφαλείας
* Καθηγητές σε φροντιστήρια νομού Αττικής.
* Εκπαιδευτικοί ιδιωτικών φροντιστηρίων.
* Συμβάσεις αδειούχων πρακτικών μηχανικών, μηχανοδηγών κ.ά. τεχνικών σχολών που απασχολούνται σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.
* Οδηγοί αυτοκινήτων οι οποίοι απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου